Azok hozták létre, akik törődnek másokkal, azok számára, akik törődnek magukkal Az Ön kosara
0 termék
0 Ft
(Összesen áfával)

Termékeink

Kérdéses összetevők

Nagyra értékeljük, hogy számos vásárlónk érdeklődik az általuk használt termékek összetevőivel kapcsolatban. Emiatt, a feltett kérdések nagy részét megválaszoljuk ezen az oldalon, és törekedni fogunk arra, hogy további anyagokkal szolgáljunk, amennyiben a vásárlóink több információt szeretnének egy-egy meghatározott témakörrel kapcsolatban.

 

Felületaktív anyagok, SLS, SLES

 

Egyes, a Faith Products Ltd (Kft) által legyártott termékekben „Ammonium Laureth Sulphate” (röviden: ALES) található. Ez az anyag az összetevői alapján az alkil szulfát (röviden: AS) osztályába tartozik. Ez az anionos felületaktív anyag hatékony tisztítóanyagként ismert. A CIR (Kozmetikai Összetevők Áttekintői) végkövetkeztetése, hogy "az ALES biztonságosnak tűnik olyan kozmetikai készítményekben, melyet nem folyamatos és rövid ideig tartó használat után alaposan leöblítünk a bőrfelületről". Azokban a termékekben, amelyeket úgy terveztek, hogy hosszasan érintkezzenek a bőrfelülettel, a CIR azt javasolja, hogy az ALES koncentrációja 1% vagy annál kevesebb legyen. Azokban a termékekben, amelyek leöblítésre kerülnek, mint a samponok és a tusfürdők, a koncentráció lehet magasabb.

Az AS változatai készülhetnek állati zsírokból és petrokémiai anyagokból, ám teljesen természetes forrásból is ki lehet vonni, mint a kókuszolajból. Nálunk szigorúan betartott irányelv, hogy minden Faith in Nature termék amely felületaktív anyagot tartalmaz, csak olyan ALES-t használ, ami kókuszolajból lett kivonva, és amit nem teszteltek állatokon.

Az ALES a természetben gyorsan szétbomlik, mind oxigén felvételével (aerobikusan) mind oxigén nélkül (anaerobikusan). Több mint 99%-a azonnal eltávolítható a bőrről vagy a hajról hagyományos csapvízzel.

Az ALES legnagyobb előnye, hogy kémiai felépítésének köszönhetően molekulái nagyobbak, mint más szulfátoknak (mint pl. Sodium Lauryl Sulfate (SLS) és Sodium Laureth Sulfate (SLES)), biztosítva azt, hogy a molekulái nem hatolnak be a bőrbe. Továbbá, az ALES-nek minimális a bőr irritáló hatása, így egy biztonságos és hatékony tisztítóanyagot képez, ami sokkal gyengédebb a bőrhöz. A fentiek miatt a Faith in Nature nem használ sem SLS-t, sem SLES-t.