2017-10-17 08:07:07 | Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/kristalytisztavi/naturkozmetika.com/framework/classes/fw/fw.php(1) : eval()'d code on line 2
2017-10-17 08:07:07 | Notice: ob_start(): failed to create buffer in /home/kristalytisztavi/naturkozmetika.com/framework/classes/fw/fw.php(1) : eval()'d code on line 2  
Azok hozták létre, akik törődnek másokkal, azok számára, akik törődnek magukkal Az Ön kosara
0 termék
0 Ft
(Összesen áfával)

Termékeink

Összetevők

Allantoin

Symphytum officinale

Az allantoin a fekete nadálytő kivonata, mely gyulladásgátló hatású és megtámadja a méreganyagokat. Arckrémekben és más szépségápolási termékekben mint hidratáló- és gyógyító hatóanyagot alkalmazzák. Különösen hatékony a bőr felszínén lévő elhalt sejtek eltávolításában, melyek kezelése egészségesebb és lágyabb bőrt eredményez.

3

Aloe Vera

Aloe barbadensis
A gyógyfűkereskedők évszázadok óta orvosi növényként ismerik. Ennek a kaktusz kinézetű növénynek a zöld levelei egy áttetsző, nyúlós gélt tartalmaznak, amely folyékonnyá válik amint levegő éri. Ez a gél fontos gyógyító hatású alapanyagokkal rendelkezik mind a bőr, mind a haj számára: szteroidokkal, organikus savakkal (aminosavak), enzimekkel és poliszachariddal.

Az aloe vera regeneráló tulajdonságának köszönhetően lehetővé teszi a haj kezelését. Hatékony a korpásodás kezelésében és a seborrhoea (kóros faggyúrmirigy termelődés) okozta hajhullás ellen. Az aloe vera napvédőként is jól működik.

4

Bergamot (vörös méhbalzsam)

Citrus bergamia
A bergamot az Elefántcsontpartról (Afrikából) származik, melyet Olaszország déli részén és Szicíliában kultiválnak. A növény kellemesen citromos, finom, enyhén virágos illattal rendelkezik, mely frissítő és felemelő hatással bír. A bergamot olajban körülbelül 300 összetevő található.

Antiszeptikus (fertőzésellenes) tulajdonsággal bír, ezért ideális választás bőrápoló termékek elkészítéséhez. Normál, zsíros és kombinált bőrtípusra egyaránt ajánlott, különösen tinédzserek és aknés bőrűek számára.

5

Citrom olaj

Citrus limonum
Közép Ázsiában volt őshonos, ám a citromfák kb. kétezer évvel ezelőtt Iránból kerültek Európába, és ma már a világ számos országában megteremnek. A citrom a köztudatban úgy ismert az egészség megtartása szempontjából, mint a legértékesebb gyümölcs, ami sokféleképpen felhasználható.

Az olajat a friss citrom héjából vonják ki. A citromolaj széles körben elismert illatanyag, mely antioxidáns és antibakteriális tulajdonságairól ismert. Arctonikban és más bőrápoló készítményekben frissítőként használják (bőr-frissítő és arcbőr-felemelő hatásának köszönhetően). A kozmetikai iparban számos alkalmazása van, többek között használják akne-s és zsíros bőr kezelésére, és kimutatták, hogy csökkenti a cellulitiszt is.

6

Citromfű

Cymbopogon citratus
A citromfű erőteljes antiszeptikus (fertőzésellenes) és baktériumölő hatású, amely nyugtatóan hat a központi idegrendszerre, és ezáltal nyugalmat hoz és relaxációt okoz mind a testnek mind az elmének.

A citromfű Indiában és Sri Lanka területén őshonos, melyet gyógynövény teákba és alkoholmentes italokba fogyasztanak, továbbá széles körben alkalmazzák parfümök, kozmetikumok és gyógyszerek alapanyagaként is. Frissítő hatással van az elfáradt lábakra, és csökkenti a túlzott mértékű izzadást.

7

Édes mandula

Prunus amygdalus dulcis
Bőrápoló, melyet nagyon száraz bőr kezelésére használnak. Az édes mandula olaj megnyugtatja és hidratálja a bőrt. Nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális zsírsavakat (linolsavat és olajsavat).

8

Fahéj olaj

Cinnamomum zeylanicum
A fahéjolaj jól ismert fűszeres, erős, enyhén édeskés illatáról. Ez az egzotikus fa Indonéziában őshonos, melyet Sri Lankán és Madagaszkárban is kultiválnak, és egész évben virágzik. Az olajat a fa leveleinek desztillálásával nyerik, amit bőr és hajápoló termékekben egyaránt felhasználnak.

Természetes pórus összehúzóként feszesebbé teszi a bőrsejteket, ezért normál és zsíros bőrtípusú személyek számára ajánljuk. Segít kezelni és kiegyensúlyozni a nyílt pórusú zsíros bőrt, és a hajápolásban természetes rovarriasztóként is használják.

9

Geránium

Pelargonium graveolens
Ez a fás, évelő növény Dél-Afrikában őshonos, ám ma már számos más területen is megterem. Az illóolaj a lombozatban található virágok kis gumóiban gyűlik össze. Az olaj nagyon jól keveredik más illatokkal.

A gerániumnak ismert a pórus összehúzó hatása. Lágyan kiegyensúlyozza és szabályozza a bőr és a fejbőr zsírtermelő faggyúmirigyeit, melyek értékesek a zsíros és száraz haj problémáinak helyrehozásában. Bármilyen bőrtípusra használható, és azt mondják róla, hogy lassítja a bőr korosodási folyamatait, mivel stimulánsként hat a növekedésre.

Mint pórus összehúzó, a geránium számos bőrprobléma kezelésében a segítségére lehet. Az illata jó hatást fejt ki arra, aki úgy érzi, hogy túl sok érzelmet él át és emocionálisan stabilitást keres. Az illóolaj nyugtató hatással is bír, elősegíti a jobb alvást.

10

Ginkgo Biloba

Pai-kuo
A ginkgo fa Kínában, Japánban és Koreában őshonos. A neve azt jelenti, hogy „ezüst sárgabarack” (ginkgo) „két cimpával” (biloba) a levelein. A ginkgo biloba kezeli a szabadgyököket és kitűnő természetes antioxiáns.

Mivel serkenti a vérkeringést, a ginkgo nagyszerű stimuláns a test regenerálásához, mely javítja, megerősíti és új életre kelti a károsodott bőrfelületet és hajat, továbbá normalizálja a faggyúmirigy termelést.

A ginkgo biloba kivonat hatással lehet az idegrendszerre is – segíthet kontrollálni a stressz és depresszió fizikai megnyilvánulásait, és mialatt normalizálja a testet, kiegyensúlyozza és relaxálja a szellemet.

11

Grapefruit olaj

Citrus x paradisi
A grapefruit Ázsiában és Nyugat Indiában őshonos, bár ma már Izraelben, Kaliforniában, Floridában és Brazíliában is termesztik. Stimulálja és felfrissíti a bőrt, egyensúlyba hozza az érzelmeket és enyhén antiszeptikus (fertőzésellenes) hatású. A grapefruit olaj elősegíti a haj növekedést és különösen jó hatással van a normál illetve zsíros bőrre és hajra.

12

Jojoba

Simmondsia chinensis
A jojobaolaj - mely valójában egy folyékony viasz, amit a jojoba növényből vonnak ki – számos jótékony hatással bír a bőrre és a hajra egyaránt. Az olaj hatékonyan hidratálja az extra száraz és problémás bőrt. Segítségével bőre simává, rugalmassá és lággyá válik, továbbá csökkenti a bőr nedvességtartalmának elvesztését, ezáltal pozitívan hatva a ráncokra és vonalakra, és fiatalosabb kinézetet biztosítva.

13

Kakaó

Cocoa
A kakaó fából vonják ki a kivonatot, mely nyugtató és relaxáló hatása mellett kiváló bőrápoló tulajdonsággal is rendelkezik. Hidratálja és lágyítja a bőrt, és megvédi a kiszáradástól a kezet és ajkakat.

Tus-és habfürdőkbe használva a kakaó illatos aromája nyugtató hatást fejt ki és a belső boldogság érzetét kelti. Ezek a termékek alapvető luxust nyújtanak – egy csokoládés álmot, mely nem tartalmaz hozzáadott kalóriát, és az egész család örömmel használja.

A gyerekek nagyon szeretik, a szülők pedig már az illatától vágynak utána, és mivel bio gazdaságból származó kakaó babot használunk, ez még jobban erősíti ezt az érzést!

14

Kamilla

Anthemis nobilis
A kamilla több ezer éve ismert és azóta használják az emberek: a korai egyiptomi kultúrában a kamillát például a Nap Istennel társították. A kamilla megnyugtat, ápol és pihentet, mely a bőrre, a hajra és a fejbőrre is használható. Ismert fájdalomcsillapító és segít enyhíteni a különböző bőr problémákat, mint a kiütéseket és az ekcémát. A kamilla nagyon jól keveredik más illóolajokkal – például a levendulával, gerániummal, citrommal és teafával.

15

Körömvirág

Calendula officinalis
Büdöskeként (angolul Marigold) is ismert. A kivonat gyógyító és fájdalomcsillapító hatású, ezért számos krém, balzsam, illetve természetes dezodor alapanyaga. Segít helyrehozni a száraz és érzékeny bőrt, kitűnő a sejt regeneráló hatása és évszázadok óta ismert gyógymód a leégés és bőr irritációk kezelésére.

16

Kender

Cannabis sativa
A kender a „cannabis sativa” nevű növény közismert neve, ám a kenderolaj amit a termékekben felhasználunk semmilyen formában nem fejt ki mámorító hatást, mivel ezek a növények kifejezetten orvosi célra lettek termesztve.

A kenderolaj – amit a magokból vonnak ki – figyelemreméltó mennyiségű zsírsavval rendelkezik: magas az omega-3 tartalma és megtalálható benne a GLA (gamma-linolenic acid) is, mely hiányzik azokból a zsírsavakból amit általában fogyasztunk. Az omega-3 zsírsavak természetes gyulladásgátló hatással bírnak, a GLA pedig a növekedést stimulálja, hidratálja, és javítja a bőr, a haj és a körmök minőségét és egészségi állapotát.

A kendernek relaxáló, nyugtató és antidepresszáns hatásai vannak, melyek segítenek a test és az emóciók kiegyensúlyozásában, megnyugtatásában és kontrollálásában. A kender szappanunk BIO kender kivonatot tartalmaz, az extra jó egészség érdekében.

17

Lavandin olaj

Lavandula hybrid
A levendula közeli rokona a lavandin, egy hibrid, mely elsősorban Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban és a Balkán-félszigeten terem. Ellenállóbb mint az igazi levendula, és bár a lavendinben több a növényi olaj mint a levendulában, a nyugtató hatása kevésbé hatékony. A lavandin olajat széles körben használják szappanok és hajápolási termékek alapanyagaként, melynek erőteljesebb és áthatóbb illata van, mint az igazi levendulának.

18

Levendula

Lavandula angustifolia
A levendula egy hagyományos brit gyógynövény, melynek színesek a virágai és kellemes az illata. A valódi levendula felhasználása során (Lavandula angustifolia or Old English Lavender) az olajat a levelekből és a virágokból vonják ki. A kivonatot haj-és testápolási termékek sokaságába hasznosítják alapanyagként.

Segít az általános bőrproblémák és izomfájdalmak kezelésében. Antiszeptikus (fertőzésellenes) és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, illetve hatékony bőrregenerálóként és tonizálóként (frissítőként): megnyugtatja a bőrt, és segít a faggyúmirigy-kiválasztás szabályozásában - mely a baktériumok táptalaja - hozzájárulva a gyulladás csökkenéséhez. A levendula stimulálja az egészséges sejtek növekedését, ezért hatásos az ekcéma kezelésében.

Kitűnő masszázsolaj – akár önmagában, akár más olajokkal keverve – hiszen a levendula virágának illata jobb kedvre derít, megnyugtat, csillapítja az emóciókat és kiegyensúlyozza a stresszes életvitelt.

19

Lime olaj

Citrus aurantifolia
A lime fa egy kicsi, tüskés örökzöld fa, ami kb. 3 méter magasra megnő. Egy másik illatanyag, amely antiszeptikus (fertőzésellenes), pórus összehúzó és regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik. Frissítőként (tonikként) is használható, hiszen a köztudatban az „lefáradt elme felemelőjeként ismert”.

Sokoldalúságát demonstrálja a tény, hogy a „lime-okat” már több száz évvel ezelőtt fogyasztották a brit tengerészek, amikoris királyi hadihajókat szereltek fel a lime-okkal, hogy megelőzzék a skorbut kialakulását a legénység körében.

20

Mandarin olaj

Citrus reticulata
A mandarinfa egy kis örökzöld fa, melynek fényes levelei, illatos virágai és ehető gyümölcsei vannak. Dél-Kínában, és a Távol-kelet más részein őshonos, mely először Európába majd az USA-ba terjedt el. A bőrápolásban a nyílt pórusú zsíros bőrfelületek és foltok kezelésére használják, továbbá az akne gyógyításában is hatékony. Hozzájárul a bőr regenerálásához, és segít rendbe hozni a töredezett hajat.

21

Narancs olaj

Citrus sinensis
A narancsfa gyümölcséből kivont olaj az egészségre kifejtett pozitív hatásáról és kozmetikumként egyaránt ismert. Az olaj bőrtisztító hatással és enyhe antiszeptikus (fertőzésellenes) és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Masszázsolajként ellazítja és energetizálja a testet egy kemény munkanap után.

Haj-és bőrápolási termékek alapanyagaként ragyogó, fiatalos kinézetet ad a bőrnek és a hajnak. A narancsolaj gátolja a fejbőr zsírosodását, és különösen jól tisztítja a hajat. A narancs illat segít ellazulni és nyugtató hatású, emocionális stabilitást ad és segít megkönnyebbülni a stressztől.

22

Neemfa

Melia azadirachta
A Neemfa Kínában és Indiában őshonos, ám számos országban megterem. Az olaj kivonat vírusölő, antibakteriális, parazitaölő, gombaölő, gyulladásgátló és mikrobaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Segít a bőr és a fejbőr általános betegségeinek kezelésében.

A Távol-keleten évszázadokon keresztül használták a Neemfát, hogy a testet megtisztítsák a parazitáktól, illetve a fejtetvek elijesztésére és kezelésére. Az olaj, mint immun-stimuláns, segít az általános egészségi állapot feljavításában és a jobb közérzet elérésében.

23

Rózsa

Rosa damascena
Egy másik nagyon sokoldalú és népszerű illóolaj a Rózsaolaj, amely egyaránt megnyugtatja a száraz és az érzékeny bőrt, továbbá természetesen hidratál és anti-irritánsként működik. Különösen hatékony az idős bőr kezelésében, és segíti a ráncok csökkenését. Az Rózsa illatanyagként történő felhasználását számos dokumentumban megörökítették, exotikus hatását már az indiai Mogul Birodalomban is felismerték.

24

Szőlőmag kivonat

Vitis vinifera
Egy erőteljes antioxidáns, illetve hatékonyan kezeli a szabadgyököket, melyek segítenek megakadályozni a bőrsejtek károsodását. Kitűnő bőrápoló, mely megnyugtatja és lágyítja a bőrt.

25

Teafa

Melaleuca alternifolia
A teafa olaj a teafa növény kivonata, melyet a figyelemre méltó hatás eléréséhez magas koncentrációban használnak. Az olaj számos előnyéről ismert, többek között mélyen tisztító, antibakteriális, antiszeptikus (fertőzésellenes), gomba –és vírusölő hatásairól és mikrobaölő hatóanyagairól, továbbá mint immunstimuláns.

Mélyen tisztítja a zsíros, illetve problémás bőrt és hajat. Segít eltávolítani a káros baktériumokat és megszabadítani a hajszálakat a zsír, a légszennyezés és a környezetben található piszok kellemetlen hatásaitól. Esetenként bőrfertőzések esetén is használható.

A Teafa olajat hosszú ideje biztonsággal használják különböző kozmetikai termékekben, és pozitív tulajdonságait tudományos adatok is alátámasztják. Néhány ember allergiás az olajra, és észlelhet enyhe bőr reakciót a használata során. A teafa olajat tartalmazó termékek különösen ajánlottak zsíros bőrrel rendelkezők illetve aknés bőrű tinédzserek számára.

26

Vadárvácska

Viola Tricolor
A 12. században a wales-i gyógyítók "bármilyen sérült felület" (ismert néven bőrbetegség) kezelésének előkészítéséhez Vadárvácskát használtak, mely azóta is dokumentálva van.

A Vadárvácska A és C vitaminban gazdag, nagyon jó antioxidáns, gyulladásgátló hatású, és pórus összehúzó tulajdonságokkal rendelkezik. Különösen hatékony az akne és más bőr kinövések kezelésében. A levelekből és virágokból kivont illóolaját parfümként is használják.

27

Vanília

Vanilla planifolia
A valódi vanília, mely az orchidea család tagja, a világon található második legdrágább fűszer. Sokoldalú természetes illatként a vaníliát ma már széles körben használják a szépségápolási termékekben, mivel megmásíthatatlan az illata és állítólag nyugtató és lazító hatással rendelkezik.

28

Zsálya

Salvia officinalisa
A zsálya neve (Salvia) a Latin „salvere” szóból származik, ami azt jelenti, hogy „meggyógyítani” vagy „megmenteni”. A származása tisztán mutatja a növény sajátságait és értékeit. Ennek az évelő cserjének több mint 500 fajtája létezik, ám csupán néhány típusát termelik a gazdaságban.

A zsálya tisztító és frissítő hatása a bőrre és a fejbőrre egyaránt kedvező hatást fejt ki. Segít a korpásodás kezelésében, és természetes rovarriasztóként is működik. Problémás bőrfelület – mint ekcéma vagy akne –gyógyítására is használható. Kellemes illata széles körben ismert.

Nagyon jól kombinálható más összetevőkkel, mint pl. kakaóval és rozmaringgal.

29

2017-10-17 08:07:08 | Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/kristalytisztavi/naturkozmetika.com/framework/classes/fw/fw.php(1) : eval()'d code on line 3