Azok hozták létre, akik törődnek másokkal, azok számára, akik törődnek magukkal Az Ön kosara
0 termék
0 Ft
(Összesen áfával)

Termékeink

Kérdéses összetevők

Nagyra értékeljük, hogy számos vásárlónk érdeklődik az általuk használt termékek összetevőivel kapcsolatban. Emiatt, a feltett kérdések nagy részét megválaszoljuk ezen az oldalon, és törekedni fogunk arra, hogy további anyagokkal szolgáljunk, amennyiben a vásárlóink több információt szeretnének egy-egy meghatározott témakörrel kapcsolatban.

Dioxane

Több vásárlónk is érdeklődött a 1,4-dioxane-ről, egy szennyező anyagról, amely néhány kozmetikai termékünkben nyomokban megtalálható. Kiadott tudományos irodalomból és más hivatalos forrásokból a következő információkat állítottuk össze, hogy megválaszoljuk ezeket a kérdéseket.

Mi a 1,4-dioxane?

A 1,4-dioxane (mint összetevő) egy szennyező anyag, amely rendkívül kis mennyiségben jelen lehet néhány kozmetikumban. Bizonyos kozmetikai összetevők gyártása során jön létre mint melléktermék. Ilyen összetevők a mosószerek, a habzást elősegítő anyagok, emulgálószerek és oldószerek, melyet a „PEG” előtaggal vagy rövidítésről lehet felismerni (mint "Polyethylene", "Polyethylene glycol", "Polyoxyethylene", "-eth-", or "-oxynol-"). Ám a 1,4-dioxane önmagában nincs használatban, mint kozmetikai összetevő.

A kozmetikumokban a 1,4-dioxane-nek káros a hatása?

Azok a szintek, ahol egy kémiai összetevőt károsnak nyilvánítanak egy kozmetikai termékben a felhasználás körülményeitől függ (szabályzat: FD and C Act, section 601(a)). A 1,4-dioxane szint, amit a kozmetikumokban megmértünk nem jelent veszélyt a felhasználókra.